ThalassioParko: Εφαρμογή για Android συσκευές με αντικείμενο το Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων

School: ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
Teacher: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΟΥΡΑΣ
No of students participated: 4
Subject domain: Geography and Earth Science, Digital Products, Publishing on the web, Technology
Contact info
Feel
Imagine
Create

Το Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό την προστασία του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή των Βορείων Σποράδων από την Αλόννησο και ανατολικά αυτής.

Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων

Το Θαλάσσιο Πάρκο οριοθετείται και χωρίζεται σε συνολικά 13 ζώνες. Σε κάθε μια από αυτές ισχύουν διαφορετικοί περιορισμοί ως προς την προσέγγιση, παραμονή, αλιεία κ.α. Αυτό καθιστά δύσκολο σε οποιονδήποτε κάτοικο των Βορείων Σποράδων ή και τουρίστα να γνωρίζει ακριβώς τους περιορισμούς που ισχύουν. Περιορισμοί που η παραβίασή τους επισύρει μεγάλα πρόστιμα από τους αρμόδιους φορείς. Η παράνομη αλιεία για παράδειγμα τιμωρείται με πρόστιμο άνω των 500Ε ενώ το ψαροντούφεκο σε απαγορευμένες περιοχές τιμωρείται με κατάσχεση του εξοπλισμού και η τελική ποινή καθορίζεται από δικαστήριο.

Επιβάλλεται η γνώση των περιορισμών που ισχύουν τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την αποφυγή παράνομων πράξεων από όλους όσοι βρίσκονται εντός των ορίων του Θαλάσσιου Πάρκου.

Μέχρι τώρα, για να ενημερωθεί κάποιος για το τι ισχύει έπρεπε να επισκεφθεί τοπικούς φορείς ή να βρει το σχετικό ΦΕΚ στο διαδίκτυο. Είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός πιο προσιτού τρόπου ενημέρωσης των πολιτών για σύνθετο καθεστώς του Θαλάσσιου Πάρκου Βορείων Σποράδων.