Σχεδιάζοντας μια σταδιοδρομία που σου ταιριάζει (βαθμίδα εκπαίδευσης: Λύκειο)

Σχεδιάζοντας μια σταδιοδρομία που σου ταιριάζει (βαθμίδα εκπαίδευσης: Λύκειο)
Level (age of students): 15 - 17
Category of the tool: 
Διαδικτυακό εργαλείο
Language of the tool or resource: 
Greek
Purpose of use: 

Εκπαιδευτικός Στόχος / αναμενόμενα αποτελέσματα

Να σκέφτονται κριτικά και δημιουργικά:

Οι μαθητές θα:

  • αναπτύξουν συνείδηση ​​των προσωπικών τους ικανοτήτων, δεξιοτήτων, ενδιαφερόντων και  κινήτρων
  • μάθουν για την ποικιλία των παραδοσιακών και μη παραδοσιακών επαγγελμάτων
  • προσδιορίσουν  προσωπικές δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες που σχετίζονται με την τρέχουσα επιλογή σταδιοδρομίας
  • Περιγραφή δραστηριοτήτων:

Συζητήστε με την τάξη σας για το γεγονός ότι αυτό το κεφάλαιο έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει την ευαισθητοποίησή τους στις προσωπικές τους δεξιότητες. Οι μαθητές πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι διαφορετικές δεξιότητες απαιτούνται για τις διάφορες θέσεις εργασίας. Αυτή η άσκηση θα τους εισαγάγει στην ποικιλία των διαφορετικών θέσεων εργασίας, καθώς θα γνωρίσουν τον δάσκαλό τους και ο ένας τον άλλο καλύτερα.

Way of use: 

Walkthrough - Περιγραφή σεναρίου μάθησης βήμα- βήμα

Ανάπτυξη: Μαντέψτε το παιχνίδι ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  1. Κολλήστε μία από τις εικόνες ενός περιοδικού στην πλάτη του κάθε μαθητή. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τον εαυτό σας σε αυτό το παιχνίδι. Ο καθένας πρέπει να κρατήσει τις εικόνες μυστικές.
  2. Εξηγήστε στους μαθητές ότι θα προσπαθήσουν να μαντέψουν την καριέρα που απεικονίζεται στην πλάτη τους, ρωτώντας τους άλλους ερωτήσεις ναι \ όχι, όπως: -Μήπως απαιτείται τριτοβάθμια εκπαίδευση; -Μήπως απαιτείται κατανόηση κειμένου ή μαθηματικές δεξιότητες; · Συνεργάζεστε με άλλους ανθρώπους; - Μήπως χρειάζονται δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών; - Μήπως η εργασία απαιτεί σωματική δύναμη;

 

  • Εάν απαιτούνται περαιτέρω πληροφορίες, να τις δώσετε δηλώνοντας ποιες δεξιότητες είναι απαραίτητες για τη συγκεκριμένη σταδιοδρομία, χωρίς να την κατονομάζετε: Για παράδειγμα: -Θα πρέπει να διαβάσετε για να κάνετε αυτή τη δουλειά. -Δεξιότητες πληκτρολόγησης είναι απαραίτητες, αν κάνετε αυτή τη δουλειά.
  • Οι μαθητές αφαιρούν τις εικόνες, όταν μαντέψουν σωστά τη σταδιοδρομία. Βρείτε κάποιον να παίξετε το παιχνίδι. Εξηγήστε στους μαθητές ότι ένας τρόπος που οι άνθρωποι επιλέγουν μια καριέρα, βασίζεται στα προσωπικά τους ενδιαφέρονται.

 

Ο στόχος αυτής της δραστηριότητας είναι να μάθετε ο ένας τα ενδιαφέροντα του άλλου. Στη συνέχεια ζητήστε από τους μαθητές να κυκλοφορήσουν μέσα στην τάξη και να πάρουν υπογραφές στο φύλλο τους για το «Βρείτε κάποιον που ...»

 

Πείτε στους μαθητές, «Ρωτήστε τους συμμαθητές σας αν έχετε κάποιο από τα ενδιαφέροντα που αναφέρονται παρακάτω. Όταν βρείτε μια αντιστοίχιση, βάλτε τον συμμαθητή σας να υπογράψει στο κενό δίπλα στο αντίστοιχο χαρακτηριστικό. Βεβαιωθείτε ότι όλοι σε αυτή την κατηγορία εκπροσωπούνται. Δεν πρέπει να καλυφθούν όλα τα κενά, αλλά θα πρέπει να έχετε μια υπογραφή από όλους στην τάξη. Ο σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι να ανακαλύψετε τη μεγάλη ποικιλία των ενδιαφερόντων μεταξύ των συμμαθητών σας.»

ENTREDU competencies: 

Σχεδιασμός σταδιοδρομίας

Ανάπτυξη σταδιοδρομίας

Disadvantages of such a use: 

Κανένα