Υπενθύμιση Λήψης Φαρμάκων - Λεωνίδιο
Hosted by OSOS, contributed by elias sikiotis on 30/05/2019

Διαπιστωμένα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας Αρκαδίας υπάρχουν πολλά ηλικιωμένα και συχνά μοναχικά άτομα, τα οποία συνήθως εξυπηρετούνται για βασικές ιατροφαρμακευτικές και νοσηλευτικές του ανάγκες από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι".

Οι μαθητές του Γυμνασίου Λεωνιδίου σκέφτηκαν να κατασκευάσουν έναν απλό μηχανισμό υπενθύμισης φαρμάκων ως παρεχόμενη υπηρεσία του προγράμματος για να βοηθήσουν τα ηλικιωμένα ή/και μοναχικά άτομα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, υπενθυμίζοντάς τους το πρόγραμμα με βάση το οποίο πρέπει να λάβουν τα χάπια τους ανάλογα με την ασθένειά τους (σάκχαρο, πίεση, χοληστερίνη ή ότι άλλο τους αναγκάζει να λάβουν χάπια).

Εναλλακτικά, η συσκευή αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από παιδιά ή ενήλικες ή αθλητές για να τους υπενθυμίζει την κατάλληλη ώρα τη φαρμακευτική τους αγωγή ή το χρόνο λήψης βιταμινών ή συμπληρωμάτων διατροφής.

Επίσης, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και από το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου ή του Γηροκομείου Λεωνιδίου.

Keywords: Υπενθύμιση Φαρμάκων,χάπια,Κέντρο Υγείας
Learning Objectives: Τεχνολογία, Μαθηματικά
Rating: -/5
Vizualizări: 321
Limbi: Greek
Students age group: 12 - 15
Domeniu: Science, Technology
# of students participating: 4
Updated on: 24.06.2019

Comentarii

There are no Comments yet. Be the first to Post a Comment

In order to be able to post a comment you have to be logged in to the portal. You can login or register a new account by pressing the "Login" button at the top right corner.