Κοινότητα "STEM in education"

Κοινότητα "STEM in education"

Στην παρούσα κοινότητα «STEM IN EDUCATION» έχουν αναρτηθεί υποδειγματικά ψηφιακά διδακτικά σενάρια με μεθοδολογία STEM στην ενότητα «Εκπαιδευτικοί Πόροι». Τα σενάρια είναι αναρτημένα στο αποθετήριο Inspiring Science Education.

Η κοινότητα εμπλουτίζεται συνέχεια με εκπαιδευτικά αντικείμενα, σενάρια αλλά και με άρθρα αναφορικά με την μεθοδολογία STEM στην ενότητα «Δραστηριότητες».

Η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί πάνω στις καινοτομίες της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο STEM μας επιτρέπει να τροφοδοτούμε την κοινότητα με άρθρα και εργασίες.

Αν ενδιαφέρεστε για την συγκεκριμένη  θεματολογία μπορείτε να κάνετε εγγραφή σε αυτήν την κοινότητα που φιλοξενείται από το portal «Open Discovery Space».

Αδιαμφισβήτητα είναι η πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο που γίνεται ανάρτηση ψηφιακών διδακτικών σεναρίων με προσέγγιση STEM σε αποθετήριο και μάλιστα σε ένα εργαλείο όπως το ISE.

Το ISE (Inspiring Science Education) είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που παρέχεται από το Portal Open Discovery Space με διαδραστικές δυνατότητες για το μαθητή. Κανένα άλλο παρόμοιο Project δεν παρέχει τις δυνατότητες αυτές. Στο ISE δίδεται η δυνατότητα να αναρτηθούν σχέδια μαθήματος, εκπαιδευτικά αντικείμενα και ψηφιακά διδακτικά σενάρια 5 φάσεων.

Για ανάρτηση σεναρίων στο ISE πρέπει να γίνει εγγραφή πρώτα στο portal και στη συνέχεια να γίνει αίτημα εγγραφής στην κοινότητα μας.

Πολύδωρος Σταυρόπουλος 
Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος
MSc STEM στην Εκπαίδευση
Παιδαγωγικό τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ

-/5

Comments

There are no Comments yet. Be the first to Post a Comment

In order to be able to post a comment you have to be logged in to the portal. You can login or register a new account by pressing the "Login" button at the top right corner.

Aug 2022

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31