Υπενθύμιση Λήψης Φαρμάκων - Λεωνίδιο
Hosted by OSOS, contributed by elias sikiotissur30/05/2019

Διαπιστωμένα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας Αρκαδίας υπάρχουν πολλά ηλικιωμένα και συχνά μοναχικά άτομα, τα οποία συνήθως εξυπηρετούνται για βασικές ιατροφαρμακευτικές και νοσηλευτικές του ανάγκες από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι".

Οι μαθητές του Γυμνασίου Λεωνιδίου σκέφτηκαν να κατασκευάσουν έναν απλό μηχανισμό υπενθύμισης φαρμάκων ως παρεχόμενη υπηρεσία του προγράμματος για να βοηθήσουν τα ηλικιωμένα ή/και μοναχικά άτομα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, υπενθυμίζοντάς τους το πρόγραμμα με βάση το οποίο πρέπει να λάβουν τα χάπια τους ανάλογα με την ασθένειά τους (σάκχαρο, πίεση, χοληστερίνη ή ότι άλλο τους αναγκάζει να λάβουν χάπια).

Εναλλακτικά, η συσκευή αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από παιδιά ή ενήλικες ή αθλητές για να τους υπενθυμίζει την κατάλληλη ώρα τη φαρμακευτική τους αγωγή ή το χρόνο λήψης βιταμινών ή συμπληρωμάτων διατροφής.

Επίσης, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και από το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου ή του Γηροκομείου Λεωνιδίου.

Mots clés Υπενθύμιση Φαρμάκων,χάπια,Κέντρο Υγείας
Learning Objectives: Τεχνολογία, Μαθηματικά
Notation :-/5
Vues: 317
Langues: Greek
Students age group: 12 - 15
Subject domain: Science, Technology
# of students participating: 4
Updated on: 24.06.2019

Commentaires

Il n'y a pas encore de commentaire. Soyez le premier à ajouter un commentaire

In order to be able to post a comment you have to be logged in to the portal. You can login or register a new account by pressing the "Login" button at the top right corner.