Σχολικός Διαγωνισμός "Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο"

Event Date

Event Date: 
Teisipäev, Jaanuar 15, 2019 kuni Reede, Aprill 5, 2019
1118

Για τη σχολική χρονιά 2018-2019 το Ευρωπαϊκό Έργο "OSOS - Open schools for Open Societies" / «Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία», (https://www.openschools.eu/) (grant agreement number 741572), υποστηρίζει τη διοργάνωση του σχολικού διαγωνισμού «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο».

Το Ευρωπαϊκό Έργο OSOS προωθεί την δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού δικτύου ανοιχτών σχολείων. Ανοιχτό θεωρείται ένα σχολείο που δημιουργεί ένα ανοιχτό και καινοτόμο «οικοσύστημα» που μετέχει ενεργά τόσο στην εκπαιδευτική όσο και στην τοπική κοινότητα και χρησιμοποιεί την εκπαιδευτική καινοτομία, τα εργαλεία της ανακαλυπτικής μάθησης, την τεχνολογία, τη διδασκαλία των φυσικών και ανθρωπιστικών επιστημών για τη μελέτη και ψηλάφηση τοπικών ζητημάτων. Μιλάμε, φυσικά, για το σχολείο που εντάσσει στην εκπαιδευτική διαδικασία το σχολικό κήπο, ένα κοντινό μουσείο, την τοπική οικονομία και τα προϊόντα της και πορεύεται ως ένας ισότιμος κοινωνικός εταίρος. Βασικός άξονας είναι η Υπεύθυνη Έρευνα και Καινοτομία και ο ρόλος του σχολείου στο χτίσιμο μίας καλύτερης σχέσης ανάμεσα στην επιστήμη και την κοινωνία. Το Ευρωπαϊκό Έργο OSOS συντονίζεται από την Ελληνογερμανική Αγωγή (Ευρωπαϊκός Συντονιστής) και συμμετέχει από την Ελλάδα και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ως Εθνικός Συντονιστής http://www.iep.edu.gr/el/europaika-se-ekseliksi/osos.

Καλούνται ομάδες μαθητών σε συνεργασία με τους καθηγητές τους να κατασκευάσουν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο και να καταγράψουν την όλη διαδικασία σε μία παρουσίαση συνοδευόμενη από φωτογραφικό ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό. Η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος των σχολείων και των εκπαιδευτικών είναι η 15η Μαρτίου 2019 και θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά μέσω του ακόλουθου υπερσυνδέσμου: https://goo.gl/forms/eByBL0adwslBsRYQ2. Η 15η Μαρτίου 2019 είναι και η καταληκτική ημερομηνία για την καταγραφή της όλης διαδικασίας συνοδευόμενης από φωτογραφικό ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό και την ανάρτησή της στην πλατφόρμα του έργου https://portal.opendiscoveryspace.eu/en/community/schools-study-earthquakes-849203. Οδηγός χρήσης του  ψηφιακού εργαλείου δημιουργίας εκπαιδευτικού σεναρίου (authoring tool), καθώς και της δημιουργίας και διαμοιρασμού μαθητικών εργασιών.

Μέσω του διαγωνισμού, θα επιλεγούν οι 10 καλύτερες εργασίες (Α΄/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης) και οι σχολικές ομάδες θα βραβευθούν με έπαινο σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival στις 5 Απριλίου 2019. Οι σχολικές ομάδες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης στο εν λόγω φεστιβάλ. Οι ομάδες που θα βραβευθούν θα έχουν την ευκαιρία να δημοσιεύσουν άρθρα με τις εργασίες τους στο πρώτο Ευρωπαϊκό επιστημονικό περιοδικό κατόπιν αξιολόγησης από ομοτίμους κριτές, ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές : Open Schools Journal for Open Science. Το περιοδικό φιλοξενείται στην πλατφόρμα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της σύμπραξης OpenAIRE. Τα έξοδα μετακίνησης, διανομής και διατροφής των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival θα καλυφθούν από την Ελληνογερμανική Αγωγή - Ευρωπαϊκό Συντονιστή του Έργου OSOS.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί και σχολεία μπορούν να επισκεφτούν τόσο την κοινότητα του έργου https://portal.opendiscoveryspace.eu/en/community/schools-study-earthquakes-849203 όσο και το σχετικό διαδικτυακό τόπο http://seismografos.ea.gr. Μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν μέσω email στο diagwnismos@ea.gr.

 

-/5

Kommentaarid

There are no Comments yet. Be the first to Post a Comment

In order to be able to post a comment you have to be logged in to the portal. You can login or register a new account by pressing the "Login" button at the top right corner.

Aprill 2019

P E T K N R L
 
 
 
 
 
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30