Community logo
Η κοινότητα του FRONTIERS στην Ελλάδα

Καλωσορίσατε στην Ελληνική κοινότητα του FRONTIERS!

Πιστεύετε ότι θεμελιώδεις ανακαλύψεις όπως αυτή των βαρυτικών κυμάτων ή του μποζονίου Higgs μπορούν να ενταχθούν στη σχολική πρακτική με τρόπο κατανοητό και συνεπή; Μπορείτε να φανταστείτε τους μαθητές σας να επισκέπτονται εικονικά το CERN ή το VIRGO, να αναλύουν πραγματικά πειραματικά δεδομένα και να συνομιλούν με τους πρωταγωνιστές των πιο σύγχρονων ανακαλύψεων της Φυσικής; Το FRONTIERS (www.frontiers-project.eu) αποτελεί μια Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που έχει σαν στόχο να διερευνήσει πως μπορεί η Φυσική επιπέδου βραβείου Νόμπελ μπορεί να εισαχθεί συστηματικά στη σχολική πραγματικότητα. Πως; Με εκπαιδευτικές δράσεις που θα λάβουν χώρα σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό και εργαστήρια επιμόρφωσης στα πιο σύγχρονα αποτελέσματα της Φυσικής αλλά και τα κατάλληλα παιδαγωγικά εργαλεία για να εντάξετε αυτά τα στην τάξη σας! Το FRONTIERS αποτελεί μια κοινοπραξία απο ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς φορείς από την Ελλάδα (Ελληνογερμανική Αγωγή, Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών του ΕΚΠΑ-ΕΜΠ), την Ιταλία (Ευρωπαϊκό Βαρυτικό Παρατηρητήριο - EGO και πείραμα ανίχνευσης βαρυτικών κυμάτων VIRGO), την Ιρλανδία (Dublin City University), τη Γαλλία (Paris Centre for Cosmological Physics) και την Πορτογαλία (ΝUCLIO).

Γιατί να γίνω μέλος της Ελληνικής κοινότητας του FRONTIERS;

 Όντας μέλη αυτής της κοινότητας, εσείς και οι μαθητές σας θα είστε οι πρώτοι που:

  • Θα έχετε διαρκή και συστηματική υποστήριξη στην υλοποίηση δράσεων του FRONTIERS στη σχολική σας τάξη.
     
  • Θα έχετε πρόσβαση σε ένα πλήρες εκπαιδευτικό πακέτο το οποίο αναπτύσσεται απο την ομάδα του FRONTIERS και εισάγει Φυσική επιπέδου βραβείου Νόμπελ στη σχολική τάξη. Οι θεματικοί τομείς που προσφέρονται είναι: Φυσική Υψηλών Ενεργειών, Βαρυτικά Κύματα, Φυσική Νετρίνο, Αστροφυσική και Κοσμολογία!
     
  • Θα μπορείτε να οργανώσετε με την υποστήριξή μας εικονικές επισκέψεις σε μεγάλα ερευνητικά κέντρα όπως το CERN και το VIRGO με τους μαθητές σας απο το σχολείο σας!
     
  • Θα συμμετάσχετε σε online επιμορφωτικές συναντήσεις με ερευνητές στο χώρο της Φυσικής και της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών που θα ξεκινήσουν στην Ελλάδα και διεθνώς!
     
  • Θα μπορείτε να κάνετε τη φωνή σας να ακουστεί και να ανταλλάξετε καλές πρακτικές, ιδέες και προβληματισμούς με μια ευρεία ομάδα ερευνητών και εκπαιδευτικών που μοιράζονται το κοινό όραμα της εισαγωγής της Σύγχρονης Φυσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο!
     
  • Θα σας δοθεί η δυνατότητα να γίνετε συνδημιουργοί εκπαιδευτικού περιεχομένου για το FRONTIERS!
     
  • Θα μπορείτε να κάνετε το σχολείο σας "Σχολείο FRONTIERS"!

Πως γίνομαι μέλος της κοινότητας του FRONTIERS στην Ελλάδα;

- Αφού κάνετε πρώτα εγγραφή χρησιμοποιώντας το link στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας, πατήστε στο join community.

Συμπληρωματικά/Προαιρετικά
 

- Σας συνιστούμε να γίνετε μέλη της Τάξης Google του FRONTIERS στην Ελλάδα, με κωδικό τάξης: wrg7h4. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα ακόμη πιο άμεσου διαλόγου και αλληλεπίδρασης. 

- Σας συμβουλεύουμε τέλος να περιηγηθείτε|εγγραφείτε στην Κεντρική Κοινότητα του FRONTIERS αλλά και στις εθνικές κοινότητες της Ιταλίας, Γαλλίας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας.

- Aν θέλετε, γίνετε μέλη της σελίδας FRONTIERS και της ομάδας FRONTIERS: Bringing Nobel Prize Physics in the Classroom στο facebook. 

    Eκπαιδευτικά Σενάρια

    Επικοινωνία

    email: info[at]frontiers-project[dot]eu

    Sildid: 
    Physics
    high energy
    Astronomy
    Gravitational Waves
    Education
    astroparticle
    cosmology
    Created on: 06.06.2019
    Last visited: 29.06.2022