Η Φυσική των Ολυμπιακών Αθλημάτων

Η Φυσική των Ολυμπιακών Αθλημάτων

Η Ελληνογερμανική Αγωγή και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής σας προσκαλούν στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικού Σεναρίου με θέμα «Η Φυσική των Ολυμπιακών Αθλημάτων», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Open Discovery Space (ODS). Οι δημιουργοί των είκοσι (20) καλύτερων σεναρίων θα λάβουν υποτροφίες για συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο του Open Discovery Space στην Αρχαία Ολυμπία, διάρκειας 5 ημερών με όλα τα έξοδα εγγραφής, μετακίνησης, διαμονής και διατροφής πλήρως καλυμμένα! Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Δεκαεπτά (17) εκπαιδευτικοί θα προέρχονται από Σχολεία της Ανατολικής Αττικής και τρεις (3) από την υπόλοιπη επικράτεια.  

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 

Ποιότητα: το σενάριο πρέπει να είναι ολοκληρωμένο και σωστά δομημένο. Καινοτομία: το σενάριο  πρέπει να χρησιμοποιεί σύγχρονες και καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους ή/και προσεγγίσεις. Παροχή πολλαπλών μέσων αναπαράστασης: παρουσίαση της πληροφορίας με διαφορετικά μέσα αναπαράστασης. Σύνδεση με την ιστορία και την αναπαράσταση Ολυμπιακών αθλημάτων. Παροχή πολλαπλών μέσων δράσης και έκφρασης: να επιτρέπεται π.χ. στους μαθητές να προσεγγίζουν εναλλακτικές επιλογές δράσης και έκφρασης ώστε να δείξουν τι έχουν μάθει. Παροχή πολλαπλών μέσων εμπλοκής στη διαδικασία μάθησης: παροχή εναλλακτικών επιλογών εμπλοκής και παροχής κινήτρων στους μαθητές. Παιγνιώδη χαρακτήρα: το σενάριο πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη χαρά και τη δημιουργική ψυχαγωγία της γνώσης. Έμφαση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της προσωπικότητας του μαθητή. Έμφαση στη συνεργατικότητα. Δικτύωση: συνεργασία μεταξύ ομάδων, τάξεων, σχολείων εντός και εκτός της επικράτειας.   

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο Διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι δεκαεπτά (17) υποτροφίες θα δοθούν σε εκπαιδευτικούς από Σχολεία της Ανατολικής Αττικής και τρεις (3) από την υπόλοιπη επικράτεια.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σεναρίων είναι η 15η Μαΐου 2015.

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να εγγραφούν στην κοινότητα του Open Discovery Space (ODS) “Η Φυσική των Ολυμπιακών Αθλημάτων»: http://portal.opendiscoveryspace.eu/community/i-fysiki-ton-olympiakon-at.... Εδώ θα μπορούν να ενημερώνονται και να υποβάλουν ερωτήσεις σχετικά με τον Διαγωνισμό. 

Για την υποβολή του σεναρίου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η Ενδεικτική Φόρμα Εκπαιδευτικού Σεναρίου: http://portal.opendiscoveryspace.eu/node/821714. Η φόρμα μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις ανάγκες του σεναρίου και δεν είναι υποχρεωτική η χρήση στο σύνολό της.

Επισημαίνουμε ότι τα κριτήρια που αναφέρονται στη διπλανή στήλη είναι ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά!

Το Θερινό Επιμορφωτικό Σχολείο εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής «Η Φυσική των Ολυμπιακών Αθλημάτων με τη Χρήση Ψηφιακών Εργαλείων» θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία από 23/07 έως 28/07 του 2015. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε πολύ σύντομα εδώ: http://olympia.ea.gr/

 

               

 

 

 

 

 

Proyecto: 
ODS
-/5

Comentarios

No hay comentarios todavía. Sé el primero en poner uno.

In order to be able to post a comment you have to be logged in to the portal. You can login or register a new account by pressing the "Login" button at the top right corner.