Community logo
Ελληνικά Σχολεία του προγράμματος SNAC
This is a schools community of Ellinogermaniki Agogi
Grecia
Comunidad Madre: Schools Study Earthquakes

Καλώς ορίσατε στην κοινότητα των ελληνικών σχολείων του προγράμματος SNAC

Η κοινότητα έχει στόχο την υποστήριξη των ελληνικών σχολείων που συμμετέχουνι στο πρόγραμμα SNAC. Μπορείτε να μοιραστείτε διδακτικό υλικό και ιδέες με τα μέλη αυτής της κοινότητας, καθώς και να συζητήσετε θέματα που σας ενδιαφέρουν.

Η σεισμολογία στη σχολική εκπαίδευση μπορεί να προωθήσει την επιστημονική παιδεία σε όλα τα επίπεδα, αλλά τα οφέλη της είναι πολύ ευρύτερα από την απλή παροχή επιστημονικών γνώσεων σχετικά με αυτό το φυσικό φαινόμενο. Παρέχει τη βάση για ενημερωμένη δράση για την προστασία της ζωής και της περιουσίας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Η κοινότητα εστιάζει στη μελέτη ενός φυσικού φαινομένου με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο και προτείνει παιδαγωγικές πρακτικές βασισμένες σε διερευνητικές μεθόδους που είναι περισσότερο αποτελεσματικές στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών. Σκοπός του συνδυασμού αυτού είναι από τη μια η αύξηση του ενδιαφέροντος για τις επιστήμες, για το πώς «λειτουργεί» η επιστήμη και για το πώς επηρεάζει την καθημερινή ζωή και από την άλλη η υποστήριξη των εκπαιδευτικών στη χρήση καινοτόμων μεθόδων και πρακτικών που εμπλουτίζουν και ανανεώνουν τη διδασκαλία.

Κεντρικός στόχος είναι να παρέχονται ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ σχολείων (κυρίως από χώρες του Ευρωπαϊκού νότου όπου η σεισμική δραστηριότητα είναι αυξημένη) και να ενθαρρύνονται δυνατότητες κοινών δράσεων με φορείς άτυπης και μη τυπικής μάθησης (μουσεία, ερευνητικά ιδρύματα) μέσω της δημιουργίας και υποστήριξης ενός δικτύου σχολείων που μελετούν πραγματικά δεδομένα, κάνουν πραγματική ανάλυση πραγματικών σεισμικών δραστηριοτήτων και διαχέουν τα αποτελέσματα των εργασιών τους στις τοπικές κοινωνίες.

Tags: 
citizen seismology
Earthquakes
schools

Gestionado por:

Created on: 25.11.2019
Last visited: 06.07.2022