ΟΜΑΔΑ 2; #WhereAmI ΡΕΘΥΜΝΟ

School:
Teacher: Kapnia Chrysa
No of students participated: 3
Subject domain:
Contact info

Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης, Ρέθυμνο,74100

Μαθητές: Κωστής Μ, Ιωάννα Κ., Μαρία Κ

Feel
Imagine
Create

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται έντονος προβληματισμός γύρω από οτιδήποτε αφορά «τα άτομα της τρίτης ηλικίας», τα οποία και αντιμετωπίζουμε σαν άτομα με ειδικές ανάγκες. Η αύξηση του αριθμού των ατόμων της τρίτης ηλικίας έφερε στο προσκήνιο την άνοια, με πιο συχνή μορφή τη νόσο Alzheimer (60% του συνόλου) ως ένα μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα. Τόσο τα άτομα που νοσούν όσο και οι οικογένειες τους βιώνουν τρομερό στρες καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πολλά και διαφορετικά συμπτώματα της νόσου. Ένα βασικό "σύμπτωμα" της νόσου οι τάσεις φυγής και η αδυναμία προσανατολισμού, τα άτομα αυτά συχνά φεύγουν από το σπίτι κ δεν μπορούν να επιστρέψουν σε αυτό καθώς δεν θυμούνται που μένουν. Το γεγονός αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή τους.

Η ιδέα της εφαρμογής μας προήλθε από τα άτομα αυτά, άτομα με προβλήματα μνήμης. Ακούμε συχνα στις ειδήσεις,αλλά και στον κοινωνικό μας περίγυρο ότι άτομα που πάσχουν από alzheimer ή άνοια έχουν χαθεί. Αυτό φυσικά το συναντάμε και στην πόλη μας για αυτό και αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτή την εφαρμογή που θα βοηθάει στον εντοπισμό αυτών των ανθρώπων.


Available Partnership Opportunities

Η εφαρμογή απευθύνεται στους ανθρώπους τρίτης ηλικίας και στους συνοδούς τους και μπορεί να αξιοποιηθεί κι από οργανισμούς όπως π.χ. η εταιρία Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών Νομού Ρεθύμνου.