Safe Cycling Jacket

School: none
Teacher: Gregory Milopoulos
No of students participated: 3
Subject domain: Physics, Electricity and magnetism, Light, Obtaining and using materials, Useful materials and products, Sensors & software Appropriate/not appropriate, Synthesising information, Hardware, Software, Reflecting on ICT in society, Digital citizens, Engineering, Technology
Contact info

Μέλη ομάδας

Ζαφειρίου Γιάννης

Μπάτζιος Αλέξανδρος

Μυλωνάς Ηλίας

Feel
Imagine
Create

                                                                                            logo

 

Τα τελευταία χρόνια η οδήγηση ποδηλάτου έχει αυξηθεί στην πόλη μας την Ξάνθη. Το ποδήλατο είναι ένα μέσο μετακίνησης, φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και αγαπητό σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Μάλιστα στην Ξάνθη υπάρχει και ο τοπικός ποδηλατικός σύλλογος Πήγασος που διοργανώνει τους θερινούς μήνες, νυχτερινή ποδηλατοβόλτα για όλους. Δυστυχώς, μαζί με την χρήση ποδηλάτου έχει αυξηθεί και η συχνότητα των ατυχημάτων.

Μια ομάδα μαθητών αποφάσισε να βρει μια λύση, ώστε να μειωθούν τα ατυχήματα με ποδηλάτες στην περιοχή τους. Τα μέλη της ομάδας εμφανίζονται στην παρακάτω φωτογραφία:

          

           Team

Σε όλα τα μέλη της ομάδας αρέσει το ποδήλατο και συχνά το χρησιμοποιούμε για την μετακίνησή μας μέσα στην πόλη. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε μια κατασκευή που θα μειώνει την πιθανότητα ατυχήματος.