Μετεωρολογικός Σταθμός Αναρριχητικού Πάρκου - Λεωνίδιο
Hosted by OSOS, contributed by elias sikiotis on 30/05/2019

Το Λεωνίδιο βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Πελοποννήσου και είναι ένας διαρκώς εξελισσόμενος αναρριχητικός προορισμός. Ειδικότερα, η  αναρρίχηση στο Λεωνίδιο ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 με κυρίαρχο πεδίο δράσης τον "Κοκκινόβραχο". Όμως, από το 2012 αναπτύχθηκε ραγδαία αποτελώντας σημαντική πηγή αναζωογόνησης της τοπικής κοινωνίας και του παρεχόμενου τουριστικού της προϊόντος.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και η ίδια η τοπική κοινωνία και τα σχολεία της αναζητούν τρόπους εξυπηρέτησης των επισκεπτών - αναρριχητών, ώστε να εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του εναλλακτικού αυτού τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή.

Ακολουθώντας αυτό το σκεπτικό, το Γυμνάσιο Λεωνιδίου εντόπισε την αναγκαιότητα των αναρριχητών σε υπηρεσίες γνωστοποίησης των καιρικών συνθηκών στο κάθε πεδίο (πχ αν υπάρχει υπερβολική υγρασία ή βροχή που δρουν αποτρεπτικά στην αναρρίχηση), προκειμένου να προγραμματίζουν τις δράσεις τους δίχως απρόοπτα οι επισκέπτες-αναρριχητές.

Keywords: Μετεωρολογικός Σταθμός, Αναρρίχηση, Λεωνίδιο
Learning Objectives: Τεχνολογία, Μαθηματικά, Φυσική
Rating: -/5
Views: 636
Languages: Greek
Students age group: 12 - 15
Subject domain: Science, Environmental Education, Engineering, Technology, Mathematics, Communications & entertainment
# of students participating: 4
Updated on: 02.06.2019

Comments

There are no Comments yet. Be the first to Post a Comment

In order to be able to post a comment you have to be logged in to the portal. You can login or register a new account by pressing the "Login" button at the top right corner.