Giants of Science
Hosted by OSOS, contributed by Stella Tryfonidou on 06/03/2021

Κεντρική ιδέα του project είναι η υλοποίηση της προσέγγισης Cinemeducation, για την εξερεύνηση της Ιστορίας των Φυσικών Επιστημών. Δεδομένου ότι οι μαθητές λαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος πληροφόρησης μέσω εναλλακτικών μορφών όπως οι εικόνες και τα βίντεο που άλλωστε υποστηρίζονται από τις κινητές συσκευές στις οποίες αφιερώνουν μεγάλο κομμάτι της ημερήσιας δραστηριότητάς τους, αλλά και της αμεσότητας της πληροφορίας που βοηθά στην απόδοση νοήματος, επιλέχθηκε αυτή η τεχνική για την προσέγγιση της Ιστορίας των Φυσικών Επιστημών.

Οι μαθητές της Β΄Λυκείου παρακολουθούν δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο τριών «Γιγάντων» των Φυσικών Επιστημών: του Γαλιλαίου , του Νεύτωνα και του Αϊνστάιν, συζητούν για όσα τους έκαναν εντύπωση και αποτυπώνουν σε κόμικ στιγμιότυπα της ζωής και του έργου τους είτε αποκαλύπτοντας το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ανάπτυξαν το έργο τους είτε τον τρόπο που «δουλεύει» η Επιστήμη είτε ερμηνεύοντας αφηρημένες έννοιες όπως οι Νόμοι του Νεύτωνα ή η θεωρία της Σχετικότητας. Μέσα από μια διαδικασία που επιτρέπει την γέννηση συναισθημάτων, συνδέουν την σχολική γνώση με τον πραγματικό κόσμο στο παρελθόν και στην καθημερινότητα δημιουργώντας γέφυρες και αποδίδοντας νόημα σε αφηρημένες καταστάσεις που συνήθως παραβλέπονται στα σχολικά εγχειρίδια.     

Keywords: Ιστορία_Φυσικών_Επιστημών, R4C, κόμικ
Learning Objectives: Φυσικές Επιστήμες , Πληροφορική
Rating: -/5
Views: 47
Languages: Greek
Students age group: 15 - 18
Subject domain:
# of students participating: 13
Updated on: 28.03.2021

Comments

There are no Comments yet. Be the first to Post a Comment

In order to be able to post a comment you have to be logged in to the portal. You can login or register a new account by pressing the "Login" button at the top right corner.