Dag voor ondernemende scholen

Event Date

Event Date: 
Monday, September 24, 2018
1908
  • Heb je moeite om een OSOS-veranderversneller (accelerator) om te zetten naar een concreet project op school?
  • Ben je op zoek naar inspiratie?

OSOS-scholen in Nederland zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de SOL-dag, een dag voor ondernemende scholen. Een unieke kans voor kennisdeling en om kennis te maken met inspirerende projecten, waaronder een aantal OSOS accelerators/veranderversnellers.

Het centrale thema is: hoe kan ik ondernemend leren op onze school verder vormgeven middels ondernemende projecten?

Deelnemers aan deze dag voor ondernemende scholen leren aan de hand van design thinking inspirerende projecten implementeren en komen dus thuis met kant-en-klaar-materiaal.

yes MELD JE DAAROM ZO SNEL MOGELIJK AAN!

Wanneer

24 september 2018 van 12.30 – 16.45 uur

Waar

UniC - Van Bijnkershoeklaan 2 in Utrecht
Een ondernemende school met enorm veel ervaringen op het gebied van co-creatie van onderwijsactiviteiten!

Wie

De SOL-dag wordt georganiseerd door de Vereniging Scholen voor Ondernemend Leren en richt zich op leerlingen, docenten en schoolleiders van SOL-scholen en scholen die interesse hebben in Ondernemend Leren.

Wat is de SOL-dag

De SOL-dag heeft een praktische insteek, is actiegericht en geeft ruimte voor het in contact komen met elkaar en het uitwisselen van ervaringen.

Doelen

  1. Scholen komen met elkaar in contact en wisselen ervaringen uit
  2. Scholen worden op de hoogte gesteld van de al ontwikkelde projecten binnen de Vereniging Scholen voor Ondernemend Leren
  3. Scholen leren hoe zij een bestaand project kunnen herontwerpen, gebaseerd op de behoeftes van hun school en de criteria van ondernemend leren.
  4. Scholen keren terug naar school met een passend en haalbaar ondernemend project die direct kan worden geïmplementeerd.

Wat wordt er verwacht van scholen?

  1. Deelname op de markt met minimaal 1 ondernemend project die uw school al heeft geïmplementeerd. Voor de presentatie van een project kunt u denken aan bijvoorbeeld een film, foto, poster, een eindproduct en hulpmiddelen die u tijdens het project heeft gebruikt. Tip: de leerlingen kunnen natuurlijk het allerbeste hun ervaringen vertellen.
  2. Als laatste is het belangrijk dat u van tevoren heeft nagedacht over successen en verbeterpunten van uw ondernemende project.

Interesse?

Lees bijgevoegde uitnodiging voor meer informatie en het programma.

U kunt zich aanmelden voor de SOL-dag door zich in te schrijven via het online aanmeldformulier: https://goo.gl/forms/jwSyTI7aTUJkbgVG3.

Heeft u nog vragen of kunt u zich niet online aanmelden? Stuur dan een bericht naar Suzanne: suzannedekroon@gmail.com.

5/5

Comments

There are no Comments yet. Be the first to Post a Comment

In order to be able to post a comment you have to be logged in to the portal. You can login or register a new account by pressing the "Login" button at the top right corner.

Jun 2019

S M T W T F S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30