Concurs Național Inspriring Science Education - Pentru profesorii de Științe și elevii lor

Concurs Național Inspriring Science Education - Pentru profesorii de Științe și elevii lor

Event Date

Event Date: 
Wednesday, February 4, 2015 to Tuesday, March 3, 2015
4060

                                             Concurs Național Inspiring Science Education

 

Rezultat concurs national

Stimati profesori,

          Ne face o deosedita placere sa va anuntam castigatorii Concursului Național Inspiring Science Education.  Castigatorii celor 3 tablete oferite de partenerul INTEL sunt autorii urmatoarelor resurse educationale :

-     3,2,1...Start către planeta MARTE!,  autor:  Gabriela-Violeta TĂNĂSESCU, Liceul Teoretic "Traian", Constanţa

-     Forta de atractie universală, autor: Vâju George, C.T. Grigore Moisil, Bistriţa

-     Viata pe Statia Spatiala Internationala, autor: Catalina Stanca, CN AL IOAN CUZA, Galați

 

         Cei trei castigatori ai concursului vor fi contactati in vederea intrarii in posesie a premiilor.

         Toti participantii la concursul national care au incarcat materiale didactice vor fi invitati sa participe la urmatorul workshop organizat in cadrul proiectului Inspiring Science Education.  Detaliile referitoare la workshop vor fi comunicate ulterior fiecarului participant pe email.

 

Va multumim pentru participare !

Echipa ISE Romania

 

Update: 24.02.2015

 

Stimati profesori,  

                Avand in vedere numeroasele cereri inregistrate de a prelungi termenul limita de inscriere in concursul Inspiring Science Education, comitetul de organizare a decis prelungirea acestuia cu 1 saptamana,  pana pe data de  3 martie 2015, orele 23:59.

                Va multumim pentru interesul acordat acestui concurs si va dorim mult success !

                De asemenea, daca aveti intrebari nu ezitati sa ne contactati.

 

Echipa Inspiring Science Education Romania

 

 

 

 

 

Stimați profesori,

 

Dumneavoastra aveți darul de a inspira elevii, ceea ce reprezintă secretul studiului științelor – întrebați orice laureat al premiului Nobel în domeniul științei cine a avut cea mai mare influență în decizia sa de a deveni om de știință, și răspunsul va fi, invariabil, profesorul meu de științe!

Întrebarea este: ce anume îl determină pe un profesor de științe să își inspire discipolii?

Misiunea noastră, a celor din cadrul echipei Inspiring Science Education, este de a furniza resurse digitale și oportunități de învățare pentru profesori, menite să promoveze şi să transforme educația dintr-un domeniu științific într-o activitate mult mai atractivă și relevantă pentru elevi.

Prin intermediul website-ului Inspiring Science Education, prin activitățile organizate de parteneri, profesorii îi pot călăuzi pe studenți să realizeze propriile descoperiri științifice, să observe și să înțeleagă modul în care se manifestă fenomenele naturale și științifice, să aibă acces la instrumente interactive de ultimă generație și la resurse digitale, chiar din sala de clasă.

Principalele beneficii ale proiectului Inspiring Science Education

 

 

  1. Acces la instrumente online, interactive si resurse digitale din intreaga lume ce pot fi utilizate pentru predarea în domeniul științelor.

  2. Şabloane, scenarii și metodologii pentru a sprijini profesorii și formatorii profesorilor în misiunea lor de a face procesul educațional captivant, distractiv și în același timp relevant pentru studenți.

  3. O platformă care poate fi utilizată de studenți și profesori deopotrivă, pentru ca predarea științelor să depășească granițele clasei apropiindu-se de modul de învățare extracurricular.

  4. O varietate de instrumente inovative si resurse digitale care oferă oportunităţi studenţilor de a colabora unii cu alţii (în şi în afara sălilor de clasă) sau cu alte persoane în afara sălilor de clasă.

  5. Metode prin care studenții înșiși pot fi implicați în activități de cercetare științifică.

  6. O reţea suport pentru profesori.

     

     

    Inspiring Science Education are ca scop furnizarea instrumentelor prin intermediul cărora educaţia în domeniul stiinţific să devină captivantă şi distractivă, dar mai presus de toate să îi inspire pe studenţii de astăzi, cetățenii lumii de mâine. Implică-te alături de noi, ca să îi ajutăm să construiască o lume mai bună pentru toată lumea.

    Vă propunem un concurs național de lecții Inspiring Science Education!  El are ca scop promovarea și aprecierea celor mai reuşite lecții de Științe pentru a motiva şi a susţine învăţarea prin utilizarea unor instrumente digitale (e-tools) găzduite în portalul Inspiring Science Education.

    Cine poate participa?

    La acest concurs pot participa profesori de Științe și învățători din școlile și liceele din România care au proiectat și desfășurat lecții utilizând e-tools recomandate la http://portal.opendiscoveryspace.eu/repository-tool

    Pentru înscrierea în concurs participanţii vor completa online Proiectul lecției alese potrivit indicaţiilor din Procedura de încărcare a lectiei ( Anexa), precum și materialele ( foto, video, link-uri, etc) înregistrate în timpul desfășurării lecției.

    Termen limită pentru înscriere

    Termenul final pentru înscrierea proiectelor în concurs este 24 FEBRUARIE 2015, ora 24:00.

    Criterii de evaluare

    Evaluarea proiectelor va fi realizata de un juriu format din specialiști în domeniile vizate, având în vedere următoarele criterii:

  • Originalitatea și creativitatea cu care s-a proiectat lecția ( 60 puncte)
  • Modul de prezentare a materialelor care ilustrează desfășurarea lecției ( 40 puncte)

Premii

3 tablete Intel

Autorii primele trei proiecte clasate în ordinea descrescătoare a punctajului acordat de către juriu vor primi câte o tabletă

Lista câștigătorilor urmează să fie publicată în cadrul portalul ISE.

Dispoziții finale

Toți participanții la Concursul Național Inspiring Science Education  vor primi Certificat de participare.

Autorii  celor mai bune 25 de Lecții Inspriring Science Education  vor participa la următorul Workshop  Practice Reflection  intitulat “Explorând Universul”.

Anexa – Procedura de încărcare a lectiei

Pentru a participa la concurs, alegeți un e-tool din depozitul aflat la:

http://portal.opendiscoveryspace.eu/repository-tool

Proiectați o lecție specială utilizând acest e-tool ales și completați formularul de prezentare de la rubrica Create new activity din http://portal.opendiscoveryspace.eu/community/comunitatea-profesorilor-de-stiinte-723629 

Spre exemplu am ales ca e-tool WorldWide Telescope

http://portal.opendiscoveryspace.eu/content/worldwide-telescope-677681

Vom crea planul lecției in zona Body și vom ilustra în zona Activity Material (cu fotografii, videoclipuri și alte materiale), modul in care s-a desfășurat activitatea.

Pentru a crea o lectie intitulata Pe urmele lui Curiosity, vom începe cu editarea casetei Body. Aici vom descrie planul lectiei, obiectivele propuse, modul în care elevii vor utiliza  WorldWide Telescope, sarcinile de lucru, materialele care vor rezulta la finalul lectiei.

Am inceput cu scrierea textului:

Pentru a insera imagini, fotografii, videoclipuri, obiecte Flash, în corpul lecției ele vor trebui vor trebui încărcate pe portal utilizând caseta următoare. Ea se deschide în fereastră nouă la click pe pictogramele specifice ( incercute cu roșu).

La click pe Browse server se deschide o fereastră nouă, în care veți încărca pe server fisierele dorite. Spre exemplu pentru upload de imagini, opțiunea  Choose Files, alegeti imaginea din folderul unde se află în computerul dvs, apoi Upload și Insert File pentru a insera imaginea în  zona Body.

 

 

 

Apare fereastra următoare în care dăm OK!

Imaginea va apărea în corpul lectiei!

Procedura se va repeta pentru toate fisierele ce vor fi inserate în planul lectiei!

Pentru a insera filme postate pe Youtube în corpul lecției dați click pe pictograma you tube (cu galben)

Introduceti URL-ul filmului, apoi Click OK!

Vom descrie in continuare modul de lucru cu Activity Material unde se va afla ilustrarea desfăsurarii lectiei! Deoarece lectia la care facem referire nu s-a desfașurat ( încă!) vom ilustra zona tot cu materiale despre Marte, WWT si Curiosity.

Pentru a insera imagini, fotografii, videoclipuri care au fost create în timp ce se desfasura activitatea cu elevii, ele vor trebui vor trebui încărcate pe portal utilizând caseta Activity Material. Deci pentru upload de imagini, opțiunea Images à Add a new file à Choose Files, alegeti imaginea din folderul unde se află în computerul dvs, apoi Upload.

După Upload veți vedea iconul imaginii incarcate, impreună cu opțiunea Remove, pentru cazul în care vă razgândiți. Puteți încărca astfel mai multe imagini.

Filmele vor trebui încarcate pe youtube, spre exemplu și veti furniza URL-ul lor sau Embed Code-ul.

Se pot încărca și fișiere swf, urmând aceleași operații precum în cazul imaginilor.

In timeline puteti face eventuale precizari!

In final, Save si iată ce am obținut!

http://portal.opendiscoveryspace.eu/activity/pe-urmele-lui-curiosity-805628

 

Veți putea utiliza opțiunea Edit de cîte ori veți dori pentru a face completări, modificari, etc.

 

Succes!

 

-/5

Comments

There are no Comments yet. Be the first to Post a Comment

In order to be able to post a comment you have to be logged in to the portal. You can login or register a new account by pressing the "Login" button at the top right corner.

Apr 2021

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30