Focusing-creativity and NVC in the classroom

Focusing-creativity and NVC in the classroom
Greece
Domain: Science

Applying Focusing and Nonviolent Communication in school ...

Συνδυάζοντας τη Focusing-δημιουργικότητα και τη Focusing-βιωματικότητα μαζί με το NVC στη σχολική τάξη και τη σχολική διαμεσολάβηση για την επίλυση συγκρούσεων.

Ημερίδα/Workshop

Το workshop για το Focusing (Διαδικασία Εστίασης) και το NVC (Non-violent Communication ή Μη-βίαιη Επικοινωνία) (Σάββατο 25 Απριλίου 2015, 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου) διοργανώνεται στα πλαίσια του έργου Open Discovery Space με την αρωγή της Ελληνογερμανικής Αγωγής (http://www.ea.gr/ea/index.asp?lag=gr) (Δημητρίου Παναγέα, Παλλήνη, Αν. Αττική) καθώς και τη σύμπραξη του Ελληνικού Κέντρου Focusing (http://new.focusing.gr).

Το workshop απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς (δασκάλους, καθηγητές) αλλά και σε ειδικούς παιδαγωγούς, συμβούλους ψυχικής υγείας, σχολικούς ψυχολόγους, σχολικούς συμβούλους κλπ.

Δηλώστε συμμετοχή:

https://docs.google.com/forms/d/135Oa4wh1rJe0tUSC8ONkvmqHC2wMtou8Vpfi2UjAB6U/viewform

Περισσότερα:

http://non-violent-classroom.weebly.com (διαθέσιμο σε λίγες ημέρες)

Focusing (Διαδικασία Εστίασης)

Γενικά: Το Focusing είναι μια βιωματική διαδικασία επικέντρωσης στο σώμα με στόχο την αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων και πληροφοριών που αυτό φέρει αναφορικά με ένα θέμα ή με μια κατάσταση που ζούμε.

Ειδικά: Τις φιλοσοφικές, θεωρητικές και επιστημονικές αρχές του Focusing ξεκίνησε να διατυπώνει κατά τη δεκαετία του 60 ο Eugene Gendlin, φιλόσοφος, ψυχοθεραπευτής και επιστημονικός συνεργάτης του Carl Rogers στο πανεπιστήμιο του Chicago.

NVC

Γενικά: Η Μη-βίαιη Επικοινωνία (NVC) είναι μια επικοινωνιακή δεξιότητα που αναπτύχθηκε με στόχο να δημιουργήσει ένα επίπεδο/μια στάση προσωπικής επικοινωνίας (διαπροσωπική επικοινωνία, αλλά και επικοινωνία του ατόμου με τις δικές του εσωτερικές διαδικασίες) που να διευκολύνει την ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων. Στοχεύει στην επίτευξη αυθεντικής έκφρασης καθώς και ενσυναισθητικής ακρόασης.

Ειδικά: Αναπτύχθηκε από τον Marshall Rosenberg και έχει τις ρίζες της στην Ανθρωπιστική Ψυχολογία. Ως διαδικασία (σε γενικές γραμμές) περιλαμβάνει τέσσερα "στοιχεία". Έχει βρει πολλές εφαρμογές στο σχολικό περιβάλλον, πέρα από τη χρήση της γενικά στη διαμεσολάβηση και την επίλυση συγκρούσεων.

Tags: 
Focusing
NVC
βιωματική εκπαίδευση
experiential
διαμεσολάβηση

Managed By:

Created on: 17.10.2013
Last visited: 14.11.2020