Upgrade in process

Dear user

We are in the process of upgrading the community portal infrastructure. The process will be realised in the summer break period and the system will be back in full operation from September 1st. All accounts, scenarios, projects, and resources along with the community structure will be transferred automatically and no further actions is needed from you. For your current activities we are recommending the use of the new interface available at https://www.schoolofthefuture.eu/osos

Thank you and sorry for any inconvenience.

The OSOS team

Community logo
Ελληνικά Σχολεία του προγράμματος SNAC
This is a schools community of Ellinogermaniki Agogi
Greece
Parent Community: Schools Study Earthquakes

Καλώς ορίσατε στην κοινότητα των ελληνικών σχολείων του προγράμματος SNAC

Η κοινότητα έχει στόχο την υποστήριξη των ελληνικών σχολείων που συμμετέχουνι στο πρόγραμμα SNAC. Μπορείτε να μοιραστείτε διδακτικό υλικό και ιδέες με τα μέλη αυτής της κοινότητας, καθώς και να συζητήσετε θέματα που σας ενδιαφέρουν.

Η σεισμολογία στη σχολική εκπαίδευση μπορεί να προωθήσει την επιστημονική παιδεία σε όλα τα επίπεδα, αλλά τα οφέλη της είναι πολύ ευρύτερα από την απλή παροχή επιστημονικών γνώσεων σχετικά με αυτό το φυσικό φαινόμενο. Παρέχει τη βάση για ενημερωμένη δράση για την προστασία της ζωής και της περιουσίας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Η κοινότητα εστιάζει στη μελέτη ενός φυσικού φαινομένου με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο και προτείνει παιδαγωγικές πρακτικές βασισμένες σε διερευνητικές μεθόδους που είναι περισσότερο αποτελεσματικές στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών. Σκοπός του συνδυασμού αυτού είναι από τη μια η αύξηση του ενδιαφέροντος για τις επιστήμες, για το πώς «λειτουργεί» η επιστήμη και για το πώς επηρεάζει την καθημερινή ζωή και από την άλλη η υποστήριξη των εκπαιδευτικών στη χρήση καινοτόμων μεθόδων και πρακτικών που εμπλουτίζουν και ανανεώνουν τη διδασκαλία.

Κεντρικός στόχος είναι να παρέχονται ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ σχολείων (κυρίως από χώρες του Ευρωπαϊκού νότου όπου η σεισμική δραστηριότητα είναι αυξημένη) και να ενθαρρύνονται δυνατότητες κοινών δράσεων με φορείς άτυπης και μη τυπικής μάθησης (μουσεία, ερευνητικά ιδρύματα) μέσω της δημιουργίας και υποστήριξης ενός δικτύου σχολείων που μελετούν πραγματικά δεδομένα, κάνουν πραγματική ανάλυση πραγματικών σεισμικών δραστηριοτήτων και διαχέουν τα αποτελέσματα των εργασιών τους στις τοπικές κοινωνίες.

Tags: 
citizen seismology
Earthquakes
schools

Managed By:

Created on: 25.11.2019
Last visited: 28.02.2023