Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑΣ

Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑΣ
Cyprus

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλοσωρίζουμε στην κοινότητά μας, που έχει ως κύριο στόχο την ενημέρωσή σας για το εκπαιδευτικό έργο και γενικά για την πλούσια δράση του σχολείου μας μέσα και έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Το σχολείο μας χτίστηκε το 1991 και εγκαινιάστηκε το 1999. Βρίσκεται κοντά στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, από τον οποίο πήρε και το όνομά του. Τη σχολική χρονιά 2013-2014 φοιτούν στο σχολείο μας 405 μαθητές, 201 αγόρια και 204 κορίτσια. Το διδακτικό προσωπικό αριθμεί 33 εκπαιδευτικούς. Υπάρχουν 18 τμήματα, ενώ λειτουργεί και Ειδική Μονάδα. Το σχολείο είναι εξοπλισμένο με αίθουσες Τέχνης, Επιστήμης, Μουσικής, Οικιακής Οικονομίας, Σχεδιασμού και Τεχνολογίας και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Διαθέτει επίσης κλειστή Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.

Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο, παραγωγικό, χαρούμενο σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και να καθιστά τους μαθητές ικανούς να συναγωνίζονται τους συνομήλικούς τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ισότιμοι πολίτες. Στόχο έχουμε να δημιουργήσουμε ένα δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο, που θα καλλιεργεί στους μαθητές γνώσεις, δεξιότητες, στάσεις, ηθικές και πολιτιστικές αρετές. Αυτά θα τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως ενεργοί πολίτες στη σύγχρονη κοινωνία.

Created on: 16.02.2014
Last visited: 11.10.2020