Reacții nucleare. Acceleratoare de particule. LHC

Reacții nucleare. Acceleratoare de particule. LHC

Vâju George C.T. Grigore Moisil, Bistrița, vaju.george@gmail.com

În materialul prezent se arată o posibilitate de predare învățare a capitolului reacții nucleare cu accent pe partea de obținere a fasciculelor de înaltă energie si folosind în activitate un ISE e-learning tool. Procesul de prezentare și înțelegere a funcționării acceleratoarelor de particule încărcate se bazează pe instrumentul joc LHCGame, http://education.web.cern.ch/education/Chapter2/Teaching/games/LHCGame

Pornind de la cunoștințele despre reacții nucleare și de la cele trei modele nucleare ( picătură, pături si modelul standard) elevul trebuie să ajungă la concluzia că pentru a interactiona nucleele trebuie să aibă energii cinetice foarte mari. De aici necestatea construirii de acceleratoare de particule. Detalii minimale de parcurgere ale activității sunt prezentate in materialul numit Cerințe pe care elevii îl pot accesa la adresa moodleromania.ro, fizică clasa a xii-a, Nucleul atomului, de pe care se prezintă câteva capturi.
 Evaluarea cunoștințelor se face prin încărcare unui scurt referat în care se prezintă jocul parcurs.

Materialul imagini conține câteva fotografii din timpul activității.

-/5

Comments

There are no Comments yet. Be the first to Post a Comment

In order to be able to post a comment you have to be logged in to the portal. You can login or register a new account by pressing the "Login" button at the top right corner.

Mar 2023

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31