Ας φιλοξενήσουμε τη Μουσική (Δ')

Ας φιλοξενήσουμε τη Μουσική (Δ')

Ανοιχτό εργαστήριο δημιουργίας αυτόνομων κοινοτήτων εξ αποστάσεως μουσικής συνεργασίας
Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2014

 

Ανακοίνωση συναντήσεων:

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 15:00-17:00
Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 15:00-17:00
Παρασκευή 7  Φεβρουαρίου 2014 15:00-17:00
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 15:00-17:00

 

 

Η ιδέα

Αν η Μουσική είναι μια πράξη παραστατική όπου πολλοί μουσικοί συνεργάζονται για να τη δημιουργήσουν, τότε το διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει φέρνοντας στον ίδιο εικονικό τόπο απομακρυσμένους δημιουργούς με εργαλείο διασύνδεσης την πολυμερή βιντεοδιάσκεψη. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός μουσικού (πολιτιστικού) δικτυακού δρωμένου με συντελεστές μαθητές ή ομάδες μαθητών οι οποίοι υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους συνεργάζονται εξ αποστάσεως με τελικό σκοπό μια διαδικτυακή συναυλία (παράσταση).

  

Ιστορικό

Το πρόγραμμα "Εξ Αποστάσεως Μουσική Αγωγή" από το 2009 πραγματεύεται τις δυνατότητες αξιοποίησης εφαρμογών απευθείας πολυμεσικής ροής στην υπηρεσία της μουσικής παιδείας. Στόχος της προσπάθειας είναι η σύνδεση της Μουσικής ως παραστατικής Πράξης με τη δυνατότητα διασύνδεσης πολλών απομακρυσμένων τόπων που συνδημιουργούν ένα πολιτιστικό δικτυακό δρώμενο. Παράλληλος στόχος είναι η ενθάρρυνση της ειδικευμένης και εξ αποστάσεως διδασκαλίας μουσικών οργάνων σε περιοχές της χώρας μας όπου η πρόσβαση σε αυτού του είδους τη διδασκαλία είναι περιορισμένη ή ανύπαρκτη. (Σχετική ενότητα: "Ας μοιραστούμε μαθήματα Μουσικής")

   

Δημιουργία αυτόνομων κοινοτήτων για τη Μουσική ως Παραστατική Πράξη

Η αξιοποίηση της παρούσας πλατφόρμας του Open Discovery Space σε συνδυασμό με την πλατφόρμα πολυμερούς τηλεδιάσκεψης Adobe Connect Pro, καθώς και ανάλογων περιβαλλόντων τηλεδιάσκεψης ανοιχτού κώδικα, μπορούν να αποτελέσουν βασικά χαρακτηριστικά ανάπτυξης κοινοτήτων. Το ανοιχτό αυτό εργαστήριο στοχεύει στην κατάρτιση όσων ενδιαφέρονται να αναπτύξουν κοινότητες με αντικείμενο τη δημιουργία μουσικών δρωμένων από εξ αποστάσεως συνεργαζόμενες ομάδες εκπαιδευτικών.

Το πρώτο δρώμενο που πραγματοποιήθηκε μέσω ανάπτυξης κοινότητας συνεργασίας μεταξύ περισσότερων των τριών τόπων (5) ήταν το "ΑΚΡΙΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗ".

  

Σε ποιούς απευθύνεται;

Η δράση του ανοιχτού εργαστηρίου απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους πολιτιστικών ή εκπαιδευτικών φορέων, με πρότερη εμπειρία πολυμερών βιντεοδιασκέψεων οι οποίοι θα επιθυμούσαν να φιλοξενήσουν οι ίδιοι αυτόνομα πολιτιστικά δρώμενα με δημιουργούς μέλη απομακρυσμένων κοινοτήτων. Για όσους ωστόσο δεν διαθέτουν αυτή την εμπειρία, το ανοιχτό εργαστήριο προσφέρει επίσης τις βασικές γνώσεις συμμετοχής ώστε να μπορούν να λαμβάνουν ενεργό ρόλο στις ομάδες Διαδικτυακής μάθησης και Μουσικής με προοπτική να εξελιχθούν οι ίδιοι ως αυτόνομοι διοργανωτές ανάλογων δρωμένων.

 

Δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2014  (ανακοίνωση συμμετοχών: 14 Ιανουαρίου 2014)

Γίνετε μέλη της Κοινότητας "Ας μοιραστούμε τη Μουσική" φτιάχνοντας έναν λογαριασμό στο OPEN DISCOVERY SPACE portal. Επιλέξτε "JOIN" στη σελίδα της παραπάνω κοινότητας και στείλτε ένα μήνυμα. Η απάντηση έγκρισης όπως και κάθε ανακοίνωση που θα ακολουθήσει θα σταλεί στη θυρίδα της ηλεκτρονικής σας αλληλογραφίας. Στη συνέχεια δηλώστε τη διαθεσιμότητά σας στο http://doodle.com/buiwb85rfegcuk3c . Όσοι είναι ήδη μέλη της κοινότητας παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη διαθεσιμότητά τους απ' ευθείας στο http://doodle.com/buiwb85rfegcuk3c .
Ο αριθμός των συναντήσεων υπολογίζονται σε δυο με τρεις αλλά αναλόγως των αναγκών μπορεί να προγραμματιστούν και πρόσθετες (ένας προς έναν) συναντήσεις. Το τελικό πρόγραμμα συναντήσεων θα προκύψει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων και θα ανακοινωθεί μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2014. Μπορείτε να δηλώσετε τη διαθεσιμότητά σας σημειώνοντας όσες περισσότερες επιλογές σας είναι δυνατό στο χρονοδιάγραμμα που βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνση: http://doodle.com/buiwb85rfegcuk3c .

   

Ο χώρος των συναντήσεων

Ο εικονικός χώρος των συναντήσεων μας είναι ο ακόλουθος: http://connect.ea.gr/ods/ (Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την πλατφόρμα Adobe Connect Pro μπορούν να συμβουλευθούν το έγγραφο οδηγιών στη σελίδα: http://connect.ea.gr/connectadvancedguide/). Διαπιστευτήρια πρόσβασης στην πλατφόρμα δίνονται στα μέλη της κοινότητας και σε όσους δηλώσουν συμμετοχή. 

   

Ανοιχτή συζήτηση

Δημοσιεύστε τις παρατηρήσεις και τις απόψεις σας στην ανοιχτή συζήτηση για τη δράση αυτή: http://portal.opendiscoveryspace.eu/el/discussion/filoxenisoyme-ti-moysi...

  

Επισκεφθείτε τη βασική σελίδα της κοινότητας καθώς θα ενημερώνεται συνεχώς με δραστηριότητες, σενάρια, συζητήσεις και νέες ομάδες!

5/5

Comments

There are no Comments yet. Be the first to Post a Comment

In order to be able to post a comment you have to be logged in to the portal. You can login or register a new account by pressing the "Login" button at the top right corner.

Aug 2019

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Timeline

2013.12.11

Text Update

2014.01.06

Επικαιροποίηση προθεσμίας συμμετοχής

2014.01.08

Νέα επικαιροποίηση ημερομηνιών

2014.01.14

Ανακοίνωση συναντήσεων

2014.06.23

Επικαιροποίηση Ανοιχτού Εργαστηρίου Δημιουργίας Αυτόνομων Κοινοτήτων Εξ Αποστάσεως Μουσικής Συνεργασίας