Senior S.O.S -Rhodes-Greece

School:
Teacher: MSC ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ
No of students participated: 2
Subject domain: Engineering, Technology
Contact info
Feel
Imagine
Create

Αρχικο σχεδιο

Στις μέρες γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι της τρίτης ηλικίας πάσχουν από τη νόσο Αλτσαχάιμερ, αλλά και από άλλες παθήσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία της καρδιάς, το ζάχαρο, το διαβήτη, παθήσεις όμως που απασχολούν και ανθρώπους νεώτερης ηλικίας. Κάποιες απ’ αυτές εκτός από το ότι υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του ασθενούς, επιφορτίζουν σωματικά και ψυχολογικά και την οικογένεια.

H επιθυμία να φροντίσουν τον αγαπημένο τους άνθρωπο και η  κούραση της καθημερινής περιποίησης και άγχους για κάποια ξαφνική κρίση είναι μια σκληρή δοκιμασία.

Την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων θέλουμε να κάνουμε καλύτερη και με οδηγό την ψυχική υγεία τόσο των ασθενών όσο και των αγαπημένων τους προσώπων αλλά και την πρόληψη κάποιου επεισοδίου, σχεδιάσαμε την παρακάτω συσκευή.


  Καθημερινά παρακολουθώντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διαπιστώσαμε ένα πλήθος από ανακοινώσεις που αφορούσαν ανθρώπους με προβλήματα υγείας τους οποίους αναζητούσαν και οι οποίοι βρίσκονταν σε κίνδυνο. Ενώ από συζητήσεις με μεγαλύτερους καταλάβαμε ότι καθένας είχε κάποια ιστορία να μας διηγηθεί για κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο που έπασχε από κάποια καρδιαγγειακή νόσο που θα μπορούσε να είχε σωθεί αν κάποιος βρισκόταν έγκαιρα κοντά του για να τον βοηθήσει. Έτσι αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε μία συσκευή η οποία θα διευκολύνει την αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων αλλά θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους ασθενείς και την οικογένεια τους.

Πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι είναι καλό να αφήνουμε τους ασθενείς να ασχολούνται με τις δραστηριότητες που μπορούν να φέρουν εις πέρας, όσο ασήμαντες μπορεί να μας φαίνονται. Όμως δεν είναι πάντα εφικτό να υπάρχει επιτήρηση οπότε πρέπει η ανθρώπινη παρουσία να υποκαθίσταται από κάποια συσκευή που να μπορεί σε κάποιο ποσοστό να προλαμβάνει μια κρίση (καρδιαγγειακές παθήσεις) αλλά και να βοηθάει στη διατήρηση συνεχούς επαφής με τον ασθενή (Αλτσχάιμερ).

Φανταστείτε τον αριθμό των ανθρώπων στους οποίους απευθυνόμαστε σχετικά με τη νόσο Αλτσχάιμερ.


 

 

 


Available Partnership Opportunities

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι οι άνθρωποι που ζουν με το άγχος ενός κρίσιμου επεισοδίου είναι πολλοί περισσότεροι από εκείνους που ανήκουν στην ομάδα που προαναφέραμε.

Σκεφτήκαμε λοιπόν ποιο είναι το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση.

Στην περίπτωση που ο ασθενής πάσχει από Αλτσαχάιμερ ο κίνδυνος που υπάρχει είναι να χαθεί ο ασθενής και να μην έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του. Με αυτή τη συσκευή θα μπορούμε να εντοπίσουμε τον ασθενή και εκείνος να επικοινωνήσει μαζί μας, χωρίς να χρειάζεται να έχει κάποιο κινητό τηλέφωνο ούτε θα είναι απαραίτητο να θυμάται ονόματα και αριθμούς και φυσικά δε θα χρειάζεται να δώσει ο ίδιος στοιχεία για το που βρίσκεται.

Στη δεύτερη περίπτωση θα μπορούμε επιπλέον να λαμβάνουμε τις τιμές των παλμών και της θερμοκρασίας  του ασθενή που είναι απαραίτητα για να έχουμε μια γρήγορη εικόνα για την κατάσταση της υγείας του και σε οποιαδήποτε περίπτωση να ενημερώνεται αυτόματα κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή κάποια ιατρική μονάδα.Καρδιογράφημμα με SeniorSOS