Κατασκευή Ρετρό Arcade Παιχνιδομηχανής με Raspberry Pi, Σάμος

School: 2o Gymnasio Samou
Teacher: Vasilis Mparekos
No of students participated: 3
Subject domain: Video & audio, Simulating, Computer architecture, Sound, Technology, ICT
Contact info
Feel
Imagine
Create

Το 7ωρο καθημερινό πρόγραμμα του Σχολείου στο Γυμνάσιο είναι ιδιαίτερα πιεστικό και τα διαλείμματα είναι σύντομα 5λεπτα ή 10λεπτα. Πολλοί συμμαθητές μας αγχώνονται ακόμη και στα διαλείμματα, ιδίως όταν ακολουθεί πχ ένα προειδοποιημένο Διαγώνισμα σε ένα μάθημα! Θα θέλαμε να δώσουμε μια διέξοδο στους συμμαθητές μας, μέσα σε αυτά τα μικρά διαλείμματα, δίνοντάς τους την δυνατότητα να βρεθούμε σε μια γωνιά του Προαυλίου μας, όπου θα μιλήσουμε για τα κοινά μας ενδιαφέροντα και θα χαλαρώσουμε παίζοντας για λίγο 1 απλό παιχνιδάκι στην δικής μας κατασκευής Παιχνιδομηχανή!

Φωτογραφία της τελικής μας κατασκευής

the team

Στην ακόλουθη φωτογραφία τα μέλη της ομάδας καθώς βάφουμε την καμπίνα της παιχνιδομηχανής μας.
η ομάδα μας

Πέρα από αυτό, η ομάδα μας επέλεξε να φτιάξει ένα Arcade Machine γιατί είχαμε μια αγάπη για τα retro βιντεοπαιχνίδια και θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για τους εξομοιωτές παιχνιδομηχανών (game emulators), τη λειτουργία του ρετρο χειριστηρίου (joystick) και των κουμπιών του παίκτη καθώς και τι είδους συνδέσεις απαιτούνται. Το βρήκαμε φανταστικό όταν μάθαμε ότι μπορούμε να μετατρέψουμε τον μικροελεγκτή Raspberry Pi σε παιχνιδομηχανή.

Η συνεργασία ανάμεσα μας ήταν κάτι απίθανο! Του χρόνου αν ξαναγίνει παρόμοιο STEM project θα θέλαμε να ξαναπάρουμε μέρος γιατί μας άρεσε η εμπειρία!

Τα μέλη της ομάδας, είμαστε όλοι μαθητές της Α' Γυμνασίου:
Γιώργος Κλουτσινιώτης, Γιώργος Γεροντής και Δημήτρης Λυμπέρης.