Safer Internet

Safer Internet
This is a schools community of Ekonomsko-birotehnička škola Split
Croatia
Domain: ICT

Kako smo o aktualizaciji teme Sigurnost na internetu informirani na stručnim skupovima ideja je bila osmisliti kratki e-tečaj i na taj način priključiti se brojnim kreativnim uradcima u sklopu Dana sigurnijeg interneta 2014. Samu realizaciju e-lerning tečaja upotpunili smo brojnim aktivnostima koje su uključivale korištenje alata Web 2.0. , a kako je u to vrijeme krenula i nacionalna kamanja "NE govoru mržnje na internetu" aktivno smo se uključili i u nju. Izrada javne izložbe i nagradnog kviza u knjižnici škole je treća planirana aktivnost projekta. Izrađena javna izložba kao veliki plakat u obliku mentalne mape u knjižnici postala je informativno mjesto za sve učenike škole ali i djelatnike u cilju informiranja o temi projekta. U suradnji s knjižničarkama škole izrađen je nagradni kviz koji je otvoren za sve učenika s vrijednim nagradama kupljenim iz fonda knjižnice otvoren 05.05. 

Za dobru praksu Sigurnost na internetu PMF Split organizira natjecanje u implementaciji dobre prakse za učitelje i nastavnike u Hrvatskoj. Natjecanje je u tijeku a sve informacije mogu se pronaći na www.pmfst.unist.hr.

Hrvatsko nacionalno natjecanje u implementaciji dobrih praksi u osnovnim i srednjim školama je završeno. Pregled tijeka natjecanja i imena pobjednika mogu se pogledati na www.pmfst.unist.hr.

Dobra praksa Sigurnost na internetu i svi potrebni resursi za njenu implementaciju nalaze se na slijedećem linku:

Za postavljanje vlastitih materijala nastavnicima se preporučuje opcija Educational object u Resursima (može se staviti poveznica na web stranicu ili dokument).

Tags: 
ict
internet
Security

Managed By:

Created on: 18.03.2015
Last visited: 25.11.2018