Διαγωνισμός STEM STARS GREECE

Διαγωνισμός STEM STARS GREECE

Event Date

Event Date: 
Freitag, Januar 1, 2021 bis Mittwoch, Juli 14, 2021
2293

Την ευθύνη του διαγωνισμού έχει o Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «SciCo», η πρωτοβουλία STEM STARS GREECE πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Χορηγός του διαγωνισμού είναι η Microsoft Hellas.

Ο Διαγωνισμός STEM STARS GREECE διοργανώνεται στην Ελλάδα, με σκοπό να υποστηρίξει, να αναδείξει και να επιβραβεύσει μαθήτριες και μαθητές 14-18 χρονών (Γ΄ Γυμνασίου έως Γ΄ Λυκείου), με ιδιαίτερη κλίση και ταλέντο στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά (STEM). Οι νικητές και νικήτριες του διαγωνισμού θα κερδίσουν σημαντικά βραβεία, όπως το να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα  στον διεθνή διαγωνισμό “International Science and Engineering Fair,” τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό επιστημών, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τον Μάιο 2021 και εκπαιδευτικά πακέτα Arduino.

Πρώτο και Δεύτερο βραβείο 

  • συμμετοχή στο Virtual International Science and Engineering Fair (ISEF) που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά 9-14 Μαΐου 2021. Στο ISEF συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες των αντίστοιχων διαγωνισμών που διοργανώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και διαγωνίζονται για έπαθλα που αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια δολάρια συνολικά.
  • Κάθε μέλος της ομάδας που θα κατακτήσει την πρώτη θέση θα λάβει ένα εκπαιδευτικό πακέτο Arduino Special (Student kit, Physics Lab, Internet of Things) με πρόσβαση στην διαδικτυακή πλατφόρμα με το σχετικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και αναλυτικές δραστηριότητες που μπορεί να ακολουθήσει κανείς βήμα-προς-βήμα.
  • Κάθε μέλος της ομάδας που θα κατακτήσει την δεύτερη θέση θα λάβει ένα εκπαιδευτικό πακέτο Arduino Science (Student kit, Physics Lab) με πρόσβαση στην διαδικτυακή πλατφόρμα με το σχετικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και αναλυτικές δραστηριότητες που μπορεί να ακολουθήσει κανείς βήμα-προς-βήμα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθήτριες και μαθητές:

  • δημόσιου ή ιδιωτικού σχολείο της Ελλάδας
  • ηλικίας 14 εως 18 χρονών (Γ’ Γυμνασίου έως Γ’ Λυκείου)
  • που μιλούν επαρκώς την Αγγλική γλώσσα

Προκριματικός γύρος

Όλες οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά κατά το διάστημα 15 Δεκεμβρίου 2020 έως 21 Φεβρουαρίου 2021.
Η τελική λίστα με τους προκριθέντες θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2021 στην παρούσα ιστοσελίδα.

Τελικός

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Athens Science Festival, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο διαδικτυακά. Οι ομάδες που θα έχουν προκριθεί, θα παρουσιάσουν στους κριτές την εργασία τους μέσω διαδικτυακής, ζωντανής σύνδεσης.

Έπαθλο – Παρουσία στο ISEF

Οι δύο πρώτες ομάδες/συμμετέχουσες/οντες κερδίζουν μια θέση ώστε να διαγωνιστούν στο International Science and Engineering Fair (ISEF)  που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τον Μάιο 2021.Στο ISEF συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες των αντίστοιχων διαγωνισμών που διοργανώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και διαγωνίζονται για έπαθλα που αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια δολάρια συνολικά

Υποβολή αιτήσεων: 15/12/2020 – 21/2/2021

Ανακοίνωση  προκριθέντων: Μάρτιος 2021

Μεγάλος τελικός: Μάρτιος 2021, Athens Science Festival, Διαδικτυακά

Βραβείο: Συμμετοχή στο Διαδικτυακό International Science and Engineering Fair, 9-14 Μαΐου 2021 και Εκπαιδευτικά πακέτα Arduino.

Πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα https://stemstarsgreece.athens-science-festival.gr/

Για ερωτήσεις επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

-/5

Kommentare

Es gibt noch keine Kommentare. Posten Sie den ersten Kommentar!

In order to be able to post a comment you have to be logged in to the portal. You can login or register a new account by pressing the "Login" button at the top right corner.

Dez 2021

S M D M D F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31